- Etten enää halua viettää joulua poissa Suomesta.
...Ainakaan ilman perhettä.
Vaikka täällä on paaaljon ihmisiä, jotka ei edes vietä joulua, on se kumminkin niin perhekeskeinen juhla, että olo on ollu aika irrallinen viime päivinä. Myös mun kaverit on suurimmaks osaks ulkona kaupungista omien sukujensa luona, joten ollaan rullailtu Janin kanssa täällä pääosin kaksistaan ympäriinsä aattoon asti.
Pari päivää ennen aattoo meinas tulla suru puseroon ihan kunnolla, kun tajuttiin, ettei tosiaan olla menossa Suomeen täks jouluks. Ei se tainnukkaan olla rahansäästöstä huolimatta niin kuningasajatus jäädä tänne...mutta tulipahan koettua oikein käytännön kautta, ettei joulu oo mitään ilman perhettä. Lähettiin siis tippa (mulla) linssissä hakemaan kaupasta viis kiloo klementiinejä 23 aikaan illalla, kävellen tottakai. Niin ja toim.huom. klementiinit on ollu oleellinen osa meidän joulua niin kauan kun muistan niistä jouluista mitään.
Aatonaattona jatkettiin erittäin onnistuneesti käyntiin lähtenyttä joulumahan kasvatusta ja käytiin syömässä tosi hienossa sporttiravintolassa, joka on erikoistunu mihinkäs muuhun kun miljoonalla eri kastikevaihtoehdolla varustettuihin kanansiipiin. Mäkin tykkäsin niistä, hups. Tarjoilijaki katteli meitä vähän suu ammollaan kun oltiin tuhottu ensin satsi mozzarellatikkuja, sitte vähän kanasalaattia (joka muuten sisälsi enemmän juustoa kun sitä salaattia) ja sitte noi parit hassut siivet... "You finished it all?? GOOD JOB...!"
Käytiin myös tsekkaamassa Avatar 3D-versiona. Huikeita näkymiä!
Ulos lähtemiseen valmistautuminen on nykyään semmonen puolen tunnin suoritus, joka sisältää viiteen pikähihaseen paitaan, kolmiin legginsseihin, muutamaan pariin sukkia, kahteen pipoon jne jne jne pakkautumisen, henkisen valmistautumisen ja parit jännehypyt että on semmonen mukava pikku lämpö päällä. Chicagon tuuli ei silti petä koskaan. Kylmä tulee ja se on varma.
Mun uus joulunalusshoppailureissuilla testattu lemppari, meksikolaisvaikutteinen pikaruokaravintola Chipotle, tarjoilee tämmösiä herkkuja! Joo, ja semmosia miehen käsivarren paksusia burritoja kans. Mmm, noi quacamolet ja salsat... Nam!
Menin pikkujouluaikaan ihan sekasin ja mun kynnet sai uuden ominaisvärin. Tästälähtien oon glitteriä aina ja ikuisesti!1!!1 Ihanaa :*
Jouluaattoa vietettiin siis tänä vuonna vähän erilaisissa merkeissä kun yleensä. Tunnelma ei ollu hirveen korkeella, mut aaton skypetykset Suomen päähän pelasti sen. Tuntu melkeen ku ois käyny Suomessa pikavisiitillä :)Aattoilta vietettiin vuokraemännän, sen pojan ja ystävien kesken makoisan jouluaterian äärellä. Moni on kyselly meiltä että mitä täällä syodään jouluna, mutta en taida olla vieläkään kykeneväinen antamaan tyhjentävää vastausta. Tapoja ja perinteitä taitaa olla miljoona. Joissain perheissä syödään kinkkua, joissain kalkkunaa - meillä syötiin aattona nautaa. Sen kanssa pastaa (!), vihreitä papuja ja semmosia voinmakusia sämpylän ja muffinssin välimuotoja. Jälkkäriks erilaisia keksejä ja meidän tuomia mandariineja (ilman niitä ei joulu saavu) ja suklaanameja.

Terveisiä täältä joulumahojen seurasta! *<:) (Ja nyt sinne salille.)
6 kommenttia:
Hanna ruokamaha täällä hei, (muistin just kuinka vikana päivänä Evanstonin Bordersilla myyjän ensimmäinen toteamus oli "It seems that somebody here loves food.", Ja niinpä tämäniltainen kysymykseni koskeekin Chipotlea; mikä toi taivaallinen salaattimättö oli? Musta siellä ei ollu salaattivaihtoehtoa niin tilasin sitten "avotortillan salaatilla" (eli salaatin:D), joka ei kyllä näyttänyt läheskään tuolta.
Siis Hra. Läskimaha täällä vaan hei, sielähän on vaihtoehtona burrito, fajita burrito, burrito bowl ja salad. Olet ilmeisesti tilannut siis burrito bowlin. Toi on se Salad, Kanan, Salsakastikkeen, Salsa tomaatti/sipulisotkun, Guacamolen, Papujen, Fajita kasviksien ja Amerikan salaatin kera.. Ja se on aivan mahtavaa, otan yleensä samat tavarat fajita burritoon. Aivan loistavaa.
Ms Pelastusrengas terve! Jani anto jo aika tyhjentävän vastauksen ;> This girl here loves food tooo.. Vedän muuten vuorostani raakasuklaata täällä (ja ajattelen sua, naturally) ja on muuten aika tykkiä kamaa :P~~ En tiiä teetkö sitä ite? Mä oon tehny sitä aina välillä täysin alusta asti ja huippulaadukkaista raaka-aineista, ja siis noh.. en oo kyllä maistanu mitään vastaavaa.
Haha, okei, missasin sitten jotenkin sen vaihtoehdon. Pitää kattoa jos ens viikolla ehtis piipahtamaan, not :/. Ja siis hyvää se oli, mutta se konsepti ei oikein kumminkaan ollut salaatti, se oli burriton täyte ilman salaattia lautasella. Mun raakasuklaa loppu, en oo ajatellu teitä siis pitkään aikaan. No ei vaiskaan, en oo ikinä tehny sitä ite, pitääpä googlettaa millä meinigillä se syntyy! Ruohonjuuressa myydään semmosia aika riittosia pusseja reiluun kolmen euron hintaan, kerran parissa kuussa tuhlaan ja nautin. Itse asiassa vetelen sitä kreikkalaisen jugurtin kanssa ja se maistuu ihan joltain chocolate chip-jälkkäriltä. Parhaat asiat elämässä on yksinkertasia. Niin tää teidän blogihan oli ruokablogi..? Joo MORO, lähen täältä huutelemasta. Suklaa-ajatuksia<3.
Ahhahaa, selvitin, pitääpä kokeilla. Mutta piti vielä tulla sanomaan että vetelen niitä nibsejä siis. Siksi hämmennyin, että voiko niitä tehdä itse, ts. enkö syökään sitä lähtökohtakamaa vai onko sekin jotenkin monen vaiheen tulos. MORO2 ja ihanaa uutta vuotta jos ei ehitä juttelemaan huomenna!
Hei suklaapupusein. Joo, mun pitää joku kerta hehkuttaa raakasuklaata vielä vähän lisää vaikka tääl blogissa :> Kalliiks tulee mokoma mutta on aikas nannaa. Ja siis joo, täähän oli ruokablogi.....
Uusiavuosia<3
Lähetä kommentti