perjantai 3. helmikuuta 2012

Greetings from the U.S. of A.!

Kukkuu! Washingtonissa ensimmäinen kuukausi on takana. Ihan mielettömän ihana kaupunki, joskin tosi erilainen kuin mikään muu jenkkikaupunki missä oon käynyt. DC on ylväs, korrekti, classy. Täällä ei ole samanlaista energiaa ja sykettä kuin esimerkiksi Chicagossa. Sen sijaan täällä on paljon valkoista kiveä, poliiseja ja valtaa.



Me ja kaupungin korkein rakennelma, Washington Monument..se ei ehkä pääse ihan oikeuksiinsa tässä kuvassa, öhöm.

Embassy of Finland, Washington, DC.

Suurin osa ajasta mulla menee luonnollisesti töissä, ja ne päivän muutamat vähäiset vapaatunnit on kullanarvoisia taas. Oon viihtynyt suurlähetystöllä ihan hyvin, ja tää on mulle ihan loistava oppimismahdollisuus. Kauppapoliittisella osastolla pääsen kiertämään mielenkiintoisia seminaareja, kokouksia, kongressin kuulemistilaisuuksia yms. ja raportoin niistä sitten eteenpäin. Lisäksi tutkin milloin mitäkin kaupankäyntiin vaikuttavia poliittisia päätöksentekoprosesseja. Omissa opinnoissa näitä aiheita ei ole paljon käsitelty, joten jälleen opitaan uutta :)

Tältä näyttää lähetystö sisältä.

Metroasemat näyttää täällä aina samanlaisilta. Scifiä!

Asun ihan eri puolella kaupunkia kuin missä työpaikka on, ja julkisilla matkustaminen on alkanut jo vähän kypsyttää. Lontoossa ehti tottua toimivaan metrosysteemiin - täällä metrolla pääsee kyllä nopeasti moneen paikkaan, mutta esimerkiksi lähetystöalueelle kävelee metrolta 25 min. Eipä se paha ole, mutta aamukiireessä jokainen ylimääräinen työmatkaan kuluva minuutti tuntuu pitkältä, tiedätte kyllä. Kaipaan taas vähän pyörää, mutten taida viitsiä näin lyhyen ajan takia panostaa mokomaan ylellisyyteen.

Voishan täällä vuokrata pyörän... Miks Helsingissä ei säily yhtä siisteinä nää lainapyörät?

Tältä näyttää tavalliset, keskiluokan asuinrakennukset täällä. Hulppeita omakotitaloalueitakin löytyy tosin toki. Pihoissa on vaan kyltit, joissa lukee "CIA:n vartioima", en oo sit hirveesti viittiny jäädä kuvailemaan.

Lisäksi, mitä olis Johannan elämä ilman punttisalia. Laskin just, että oon käynyt täälläoloaikana jo kuudella eri salilla...hups. Tosin kaikki on saman ketjun saleja. Päätin kuitenkin palata sille salille, johon heti tänne tultuani alunperin liityin. Se on työpaikan lähellä, aika pieni mutta hyvin varusteltu, ja aina ihan mielettömän siisti. Henkilökunta on mukavaa ja sali ei yleensä ole ihan täynnä muuten kuin ehkä maanantai-iltaisin kun huonoa omaatuntoa viikonlopusta potevat ihmiset änkeää samaan aikaan sinne. Plussaa siitä, että salin vieressä on WholeFoods Market, jossa voi ennen kotiinlähtöä käydä tekemässä ruokaostokset ;) Täydellistä.


Joku valkonen tönö... ;)

Kaikkea muutakin on kyllä ehditty harrastaa. Kaupunkia on koluttu ristiin rastiin uusien työkavereiden kanssa. Janinkin kanssa ehdittiin kierrellä paljon sillon kun tultiin, nythän elämme siis eri puolilla maailmaa toistaiseksi, jos ja kun asia ei ole täällä tullut ilmi. Washington on kovin käsiteltävissä oleva kaupunki, täällä voi helposti kävellä paikasta paikkaan ja alueet tulee nopeasti tutuiksi. Sen lisäksi, mikä vois olla helpompaa tälläselle suuntavaistoihmeelle kuin se, että kadun nimet on itä-länsi -akselilla nimetty aakkosittain ja pohjois-etelä -akselilla numeroittain... (Silti joudun ehkä myöntämään, että Janin antama maailman paras joululahja, puhelin jossa on navigaattori, on tullu mitä parhaaseen käyttöön täällä kun se ei itse mun henkilökohtasena kartanlukijana ole ollu paikalla...)

Jani ja Verizon Center, jonka sisäpuolelle en ole vielä päässyt viihdyttämään itseeni lätkällä tai koriksella. Se on kyllä to do -listalla!


Shoppailuun on ollu kerrankin PAKOTTAVA tarve. ;) ... American Airlines hukkasi tänne tullessa toisen matkalaukuista, ja sinne menivät työvaatteet, muutama pari uusia kenkiä jne. jne... Ei paljon harmita! :( On meinaan aikamoisen työn takana löytää 155-senttisenä jakkupukuja, mekkoja, kauluspaitoja ja muuta sälää. Varsinkin kaupungissa, jossa ollaan keskitytty kaikkeen muuhun paitsi hyvin shoppailumahdollisuuksien tarjoamiseen. Missä ihmiset ostaa vaatteensa, netissä? Niin mä ainakin päädyin tekemään...

Lemppari-shopping mall: Pentagon City.

Kevyt kenttälounas?



Washington kuittaa. Terkkuja Janilta Lontoosta! Meillä on ikävä teitä, ja toisiamme.

Love,
Jo

2 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Kun tulet seuraavan kerran Helsinkiin, suosittelen käymään Piccola Donnassa (www.piccoladonna.fi). Siellä myydään pelkästään vaatekokoja 30-34 ja itse olen siirtynyt asioimaan siellä, kun tulee tarve työ- tai mille tahansa muille siistimmille vaatteille. Kenkiä siellä myydään koissa 33-36 :)

Jo kirjoitti...

Hei ihan mahtavaa, kiitti vinkistä! Suuntaan tonne tutustumaan heti kun pääsen Suomeen :)