sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Terkut Ranskasta!


Bonjour! Päästiin viime viikolla muutaman tytön voimin vierailemaan uusien ranskalaisten tuttujen kanssa täkäläisessä mini-Ranskassa, eli Ranskan suurlähetystössä täällä Washingtonissa. Ranskalaisilla oli vähän eri ote tähän hommaan kuin meillä, ja valtavan kokoisessa lähetystössä työskentelee yhteensä yli 300 ranskalaista. Rakennuksesta löytyy muun muassa oma pankki, valtava ruokala, kauppa sekä asuintiloja. Lisäksi ihan normaalisti, ottaen huomioon mistä maasta nyt on kyse, kuului lähetystön peruskalustoon oma catwalk.


Tässä salissa juhlitaan viikoittain ranskalaiseen tyyliin. Tila oli nätti ja valoisa, ihan kuin taidegalleria.

Nautiskeltiin lounasta lähetystöllä ja ihmeteltiin noutopöydän päivittäisiin antimiin kuuluvia juustoja, kroissantteja ja viinejä. Oon lisäks ihan täysin myyty ranskan kielelle. Se kuulostaa aivan ihanalta! Hyvien punkkujen ystävälle myös verovapaa viinimyymälä oli aarreaitta. Ihan mielettömiä, luonnollisesti Ranskasta tuotuja viinejä oli tarjolla kiitettävä valikoima pääasiassa alle $10 hintaan.





Nää herkut odottee nyt työhuoneessa kotiuttamispäivää.

Washingtonissa on toukokuussa Europe Open House -tapahtuma, jossa Euroopan maiden suurlähetystöissä on nimensä mukaisesti avoimet ovet päivän ajan. Olispa kiva päästä tutustumaan pikakelauksella muihinkin maihin, mutta oon tossa vaiheessa kevättä jo muissa maisemissa.

Ranskassa vois joskus vaikka mennä käymään! Alko vähän kyllä houkutella :)

Ei kommentteja: