Kokkasinpa iltapuhteiksi falafel-pulleroita. Nää on siis niitä, joita saa kebabpaikoista, mutta joita kukaan ei koskaan tilaa. Kokkauksen ilo oli ainutkertaista! c(:
What you need then?

Pääasiallinen ainesosa on kikherneet. Niiden kanssa joutuu värkkäämään eniten, koska valmistusprosessi koostuu yön yli liottamisesta, vajaan tunnin kestävästä keittämisestä ja soseuttamisesta. Ei tästä mitään jokaillan suosikkia taida tulla ':) Herneet keitetään iiison valkosipulinkynsikasan kanssa - siispä jos syöt itse, syötä myös kanssa-asukeillesi.

Mausteet! Omnom! Tähän herkkuun iskettiin paljon sellasia mausteita, joiden käyttämisestä mulla ei aikaisemmin oo ollut pienintäkään hajua. Juustokuminaa ja tuoretta persiljaa, what? Oon luullut inhoovani kyseisiä mausteita sydämeni pohjasta. Loput oli tutumpia: chiliä, mustapippuria, reilusti suolaa. Maustaminen on kokkauksessa ehkä kivoin juttu!

Joukkoon vielä ssipulia, joka tällä kertaa oli punaista..koska sitä sattui olemaan jääkaapissa. Sipuli kannattaa pipertää ihan pieneks, jos ei tykkää kovin isoista sattumista pullissaan. Lisäks taikina vaatii korppujauhoja ja perusjauhoja sekä mitäpä muutakaan kuin munaa. >:) Ite korvasin korppikset leseillä ja vehnäjauhon soijajauholla, se on mun salaisuus kaikessa ruuanlaitossa. Tulee nääs roteiinia turhan hiilarin sijaan.

Tältä sen mössön sitten kuuluu näyttää! Oli aika herkullista jo taikinana muuten. (Kärsiikö joku muukin siitä, et kaikki mitä leipoo, tulee syötyä puoliks jo ennen kun ne päätyy uuniin?) Annoin taikinan maustua jääkaapissa about tunnin, ja sillä aikaahan leseet ja jauhotkin pääsee turpoomaan sopivasti. Se on hyvä asia koska muuten ne turpoaa masussa.

Pullien päätyessä pellille totesin, että jotain ne vielä kaipaa. En paistanu niitä pannulla koska se on hirveen aikaavievää ja vaivalloista ;) Niinpä päätin voidella ne seesamiöljystä ja tahinista tehdyllä tahnalla. Se oli hyvä päätös! Tahini on seesaminsiemenistä jauhettua tahnaa, joka on ollut yksi mun ruokavalion kulmakivistä jo ainakin vuodesta 2004. It's hardcore stuff, guys!

Valmiit pulleroiset näytti suunnilleen tältä. Suunnilleen siks, että kuva ei nyt tee ollenkaan oikeutta näille kaunokaisille, mut minkäs teet kun omistat vaan pokkarikameran ja kuvaustaidot on nolla :)
Turkish, baby!!
5 kommenttia:
Heei teidän pitää pistää tää myös blogilistalle!
^-^
-sarakalle
Nam! Mä tilaan aina pitafalafelit niissä turkkilaisissa kebab-mestoissa <.).
Sara, mikäseon/miten se tapahtuu...? ':) t. Olen newbie
Hanna, jes, nyt mä tiedän yhen joka ottaa falafelit!
http://www.blogilista.fi/ ja oikeessa yläkulmassa lisää blogi. :> Sieltä sen sitten löytää kivasti ja voi seurata KOKOAJAN koska postaatte :D <3
hihhii, nyt on blogi listattu!
Lähetä kommentti